Ügyfélkapcsolat

 

Web2eA létesítmény,- és ingatlan gazdálkodás területén is napi feladattá vált az un. ügyfélkapcsolati modul (CRM) használata. A piacon kapható rendszerek nehezen alkalmazhatók az ingatlanokra, annak számos speciális ügyfélkapcsolata miatt.

 

Ingatlan hasznosítás

A legismertebb ügyfélkapcsolat az ingatlan értékesítése, bérbeadása. A tevékenység nem képzelhető el az érdeklődők, potenciális felhasználók, illetve hasznosítandó helyiségek, épületek nyilvántartása nélkül. Ha rendelkezünk az alapadatokkal, akkor ezekre különböző eseményeket tudunk definiálni, így megkereséseket, ajánlat kiadást, vagy bejárást. Így mindenki számára látható az állapot, illetve valószínűsíthető a jövőbeni bevétel.

 

Beruházási igények

Az ügyfélkapcsolat második szintje a beruházások, ingatlanfejlesztés időszakában felmerülő ügyfélkapcsolatok kezelése. Ez elsősorban az ajánlat kiadás, szállítás és végrehajtás folyamatát követi le. Ez a szolgáltatás a projekt menedzsment alkotó részét képezi.

 

Hiba bejelentések

Az ügyfélkapcsolat része a karbantartás és takarítás területéről megjelenő igény bejelentése és azok kezelése. Ezek az adott témák alatt kezelhetők, de az adott ügyfél oldalán ezek ugyanúgy megjelennek, mint bérleti igény. Szintén itt jelenik meg és elválaszthatatlan az ügyfélkapcsolattól a teljesítménymérés, hiszen az ügyfelek számára adatokat kell nyújtani.

 


Műszaktervezés

 

Web2eA létesítménygazdálkodásban egyre ritkább a hagyományos 8 órás munkarend. Egyre több helyen van szükség két műszakos, vagy 24 órás szolgálatra. Ez ráadásul nemcsak emberi erőforrás gazdálkodási kérdés, hanem bemenő adata a karbantartás és takarítás tervezésnek. Ennek megfelelően egy modern létesítménygazdálkodási rendszertől elvárható, hogy

  • Minta alapján elkészítse az aktuális beosztást
  • Lehetőséget adjon a gyors módosításokhoz, pl. betegség esetén
  • A tényleges jelenlét alapján elkészítse a műszak elszámolást, biztosítsa a bérszámfejtés bemenő adatait.
  • Információt adjon az érintetteknek, ki, mikor érhető el, milyen kihasználtsággal dolgozik.

Erőforrás gazdálkodás

A modul nemcsak a karbantartás tervezéssel, vagy a takarítás tervezéssel kapcsolható össze, hanem a projekt menedzsmenttel is. Így:

  • Személy rendelhető egy projekthez és annak feladataihoz
  • Megadható az egyes tevékenységekre szánt időkerete
  • A személy gyors mozdulatokkal megadhatja az adott napon, időszakban mit végzett a projekten
  • A fenti adatok alapján a személy vagy egységek teljesítménye azonnal nyomon követhető.