Bérlet menedzsment

 

A nemzetközi irodalom az ingatlanhasznosítás területén számos kifejezést használ. A ‘tenant’ vagy ‘rent’ vagy ‘real estate management’ kifejezés is ismert, közel hasonló tartalommal. A szoftverfejlesztők, nyitva hagyva a kérdés megválaszolását, a következő funkciókat gondolták a mintarendszerbe:

  • Szerződéskötés és azzal kapcsolatos adat felvitel
  • Bérleti díj elszámolása megadott időközönként (havonta)
  • Közüzemi díjak rögzítése, szétosztása teherviselőnként, azok feladása a számlázás felé
  • Pénzügyi teljesítések rögzítése és ez alapján jelentések, felszólítások kezelése
  • Bérleti szerződés felmondása, elszámolása

Adatok nyilvántartása

A Web2E rendszerben tárolhatók a bérleti szerződés összes adatai, mint felszólítási határok, kaukció, és tetszőleges dokumentum kapcsolható hozzá. Egy kattintásra hozzárendelhetők a bérelt helyiségek, vagy megnézhetők a bérlő adatai.

 

Elszámolás

A mintarendszer alkalmas fix és változó díjú bérleti díj elszámolásra, a közüzemi költségek fix díjas elszámolására, vagy területarányos terítésre, esetleg almérők alapján elszámolására. Az elszámolás átadható a vállalat irányítási rendszernek, ahol elkészülnek a számlák. A Web2e fogadja az onnan érkezű pénzügyi teljesítés adatait, így naprakész információ kapható a kinnlevőségről.

 

Menedzsment

A szerződéses adatok és az ügyfélkapcsolati modulban levő előzetes foglalás alapján pénzfolyam számolható, ezzel segítve a vezetést a taktikai döntésekben.