GstarCAD 2019 újdonságok

Gyors, hatékony tervező program

Magyar nyelvű, DWG kompatibilis
Megjelent a 2019-es verzió!
Rendelés

GstarCAD 2019
GstarCAD 2018

Kiválasztás váltás (1/14)

Az új SELECTIONCYCLING parancs segítségével gyorsan válthat az átfedésben lévő vagy egybeeső objektumok között az aktuális rajzban, valamint beállíthatja a váltási ciklus lehetőségeket.

Rejtett üzenetek (2/14)

A beállítások párbeszédpanelen a „Felhasználói beállítások” lapon megtalálhatja az új „Rejtett üzenetek beállításai” opciót, amely szabályozza a korábban elrejtett üzenetek megjelenítését. Az üzenet elrejtése után megtekinthető és újra aktiválható.

Jobb-gombos megragadás (3/14)
Jobb-gombos megragadás

A jobb egérgomb + húzás módszerrel kiválaszthat egy objektumot, majd tartsa lenyomva a jobb egérgombot, és mozgassa egy másik helyre, majd engedje el a jobb egérgombot, és válassza ki a felugró menüben a különböző lehetőségeket, mint például Áthelyezés, Másolás, Beillesztés blokkként.

Munkaterület (4/14)

Az új WORKSPACE parancs lehetővé teszi munkaterületek létrehozását, módosítását és mentését. Testre szabhatja a szalagot vagy a klasszikus munkaterületet az igényeinek megfelelően.

Alakzat létrehozás (5/14)

Az új MKSHAPE paranccsal létrehozhat egy alakzatot a kiválasztott objektumok alapján. Ezzel könnyen létrehozhat egyedi vonaltípusokat is. Ha olyan formát hoz létre, amely meghaladja a 2200 bájt adatot, az MKSHAPE összetett geometriájú alakzatokat hoz létre, amely egyetlen alakzatot alkot.

Nézet lépték (6/14)

Az új VPSCALE parancs a kiválasztott elrendezési nézetablak valós léptékét jelzi a parancssoron.

Movebak (7/14)

Az új MOVEBAK parancs megváltoztatja a biztonsági mentési (BAK) fájlok célmappáját. Miután megadta az elérési utat, a rajz BAK-fájljai minden mentési művelet után az adott útvonalra kerülnek.

Rajz összehasonlítás útvonal megadás (8/14)

Most, a parancssorban, a rajz összehasonlító parancs (-CMP) végrehajtása után kényelmesen megadhatja a régi, új, és az összehasonlított rajzfájl elérési útját.

BIM támogatás (9/14)

A GstarCAD 2019 támogatja az .IFC fájlformátum importálását. Az IFC (Industry Foundation Classes) az építőiparban használt népszerű formátum, amely a különböző szoftveralkalmazások közötti együttműködést biztosítja. A GstarCAD 2019-ben két importálási lehetősége lesz, mint a „Blokkdefiníció”, a nagy pontosságú adatokkal, és az „AEC objektumként” importálás, amelyet hamarosan támogatva lesz.

GstarCAD Csoportmunka (10/14)

A GstarCAD Collaboration Tool egy beágyazott plugin, amely a GstarCAD platform számára elérhető. Célja, hogy segítsen a CAD tervezőknek egyidejűleg együtt dolgozni egy hivatkozott rajzfájlban, vezérelni a rajzokat és könnyedén, megbízhatóan kezelni a közepes, nagy vagy összetett projekteket, csökkentve a kommunikációs akadályokat a különböző iparágakban.

Helyesírás ellenőrzés (11/14)

Most a Bszöveg támogatja a helyesírás ellenőrzést, amely meghatározza, hogy gépelés közben a helyesírás ellenőrzés be vagy ki van kapcsolva. A Magyar nyelv egyelőre nem támogatott.

Elrendezés importálása munkalapként (12/14)

Mostantól a lapkészlet-kezelő segítségével importálhat további rajzelrendezéseket a lapkészlet fájlba. Ha az elrendezéseket lapként importálja, új mutatót hoz létre egy meglévő rajzhoz.

Blokk újradefiniálás (13/14)

Most a design központ gyors módot kínál a blokk példányainak frissítésére. Egy blokk újradefiniálása lehetővé teszi, hogy az egyes blokkpéldányokat felülírja anélkül, hogy megváltoztatná a blokk nevét, miközben az eredeti blokk pozícióját megtartja. Alternatív megoldásként, ha egy blokk újabb verzióját csak az aktív rajzba másolja, a blokk nem frissül - ez inkább az aktív rajz blokkdefinícióját fogja magában foglalni. Egy blokk újradefiniálásával nincs szükség törlésre, tisztításra és másolásra.

Sraffozáshoz kapcsolódó rendszerváltozók (14/14)

Néhány sraffozással kapcsolatos rendszer változót építettek be a programba; HPANNOTATIVE, HPISLANDDETECTION, HPMAXAREAS, HPORIGINSTOREASDEFAULT, HPQUICKPREVTIMEOUT, HPLASTPATTERN, HPLAYER, HPLINETYPE, HPPICKMODE, HPRELATIVEPS.

Tömb (1/16)

Új Tömb opció a NÉGYSZÖGLETES, POLÁR vagy ÖSVÉNY szerinti objektum másolatok létrehozásában segít. Az új Tömb objektum teljes (dinamikus blokk). Dinamikusan állítható be a tárgyak száma, a távolság és az egyéb kapcsolódó paraméterek a Szalag panel és a Multifunkciós megragadás segítségével.

Vágás (2/16)

Az új VÁGÁS parancs elvág egy blokkot, külső referenciát, képet, nézetablakot és alátétet (PDF vagy DGN) egy megadott határvonalon. Használható az XCLIP, IMAGECLIP, VPCLIP, PDFCLIP, DGNCLIP parancsok helyettesítésére.

DWG Konverter (3/16)

Egy vagy több kötegelt rajzfájlt egy másik DWG verzióra konvertál. Az újonnan létrehozott fájllal felülírhatja az eredeti fájlt, illetve egy önkicsomagoló EXE fájlba vagy ZIP fájlba is tömöríthető, hogy megadott projekt rajz kötegelt konverzióját tudja kezelni.

Metsző sík (4/16)

Olyan metszet objektumot hoz létre, amely 3D objektumokon keresztül egy síkkal elvágva jön létre és a kiválasztott metsző síkot 2D vagy 3D blokkként menti. A metszet objektumot dinamikusan mozgathatja egy 3D modellben vagy egy felszíni területen. Az aktív metszet mozgatásával modell elemezéshez használhatja a metszeti objektumot. Hozzon létre keresztmetszeti nézetet, amely menthető vagy újra használható.

Minta hátra (5/16)

Beállítja az összes mintázat megjelenítési sorrendjét az összes többi objektumból visszahelyezésre.

Kiválasztáshoz ad (6/16)

Új objektumot hoz létre amely azonos típusú és tulajdonságú, mint a kiválasztott objektum, de különböző geometriai értékekkel rendelkezik.

Többször (7/16)

Végrehajtja a parancsot ismételten, elkerülve az Enter vagy a szóköz billentyű ütegetését.

Fóliaként (8/16)

A kijelölt objektumok tulajdonságát a Fóliákra változtatja, beleértve a színt, a vonaltípusokat, a vonalvastagságokat és az anyagokat.

Felhasználói felület (9/16)

A szalag menü, a parancssor és az állapotsor-bővítések jobb felhasználói tervezési élményt nyújtanak. A munkaterület növelése érdekében a szalag menü megjelenítéséhez vagy elrejtéséhez, parancs beíírásához és megjeleníti a parancssorban, és válasszon egy csomó szerkesztési lehetőséget az állapotsorról.

Parancs előnézet (10/16)

A parancs előnézete gyors visszajelzést ad az aktív parancsról. Pontosan megmutatja, hogyan fognak megjelenni az objektumok a különböző parancs végrehajtásakor. Miután végrehajtotta a változtatásokat a parancson belül, azonnal megtekintheti a végeredményt.

Kirajzolás opció (11/16)

A 2D / 3D rajzminőségű nyomtatási minősége áttetsző telítettséggel és árnyalat-beállításokkal lett fejlesztve. A rajzolási stílusok Megjelenítés opcióval különböző rajz stílus táblákat rendelhet a rajz minden elrendezéséhez.

Geometriai közép (12/16)

Új ráhúzás-opció (geometriai középpont) jött létre, hogy bármely poligonális objektum középpontjára is illesszen új pontot.

Terület táblázat (13/16)

Automatikusan méretezi és számolja ki a zárt objektumok területét, és exportálja az eredményt a rajzterületen lévő táblázatba.

Auto Fólia (14/16)

A Parancs segítségével testreszabhatja és előre definiálhatja a hozzárendelt réteg parancsot a szerkesztési munkafolyamat egyszerűsítésére.

M2LVPORT (15/16)

A papir térban gyorsan létrehozhat egy nézetablakot a model térben a terület meghatározásával. Ezután kiszámolja a nézetablak méretét a beállított léptéknek megfelelően, és elhelyezi a nézetablakot a papir térben.

Attributom Növekmény (16/16)

A parancs segíti blokkok attribútumának a növekményes értékű meghatározását és a blokk attribútum értékének módosítását a rendezési módszer szerint. Ez a parancs növelheti a blokk attribútum értékét, ha számot vagy betűt tartalmaz.